Spotkaliśmy się…dla Rafała

To był niezwykły dzień…pełen wzruszeń, spotkań, rozmów. Spotkali się sympatycy festiwalu Rozsypaniec w Dołżycy i Cisnej oraz Folkowisko w Gorajcu. Rafał Potocki, zmarły w ubiegłym roku dziennikarz Polskiego Radia Rzeszów, często podróżował po Bieszczadach, Roztoczu, Puszczy Sandomierskiej. W tych regionach szukał inspiracji do swoich programów o kulturze, ekologii. Wydarzenie zorganizowano by go  upamiętnić, powspominać i spotkać się z ludźmi, którzy na Rafała natknęli się na swojej drodze.

W fosie przy Zamku Lubomirskich w Rzeszowie zorganizowano między innymi kiermasz rękodzieła artystycznego, spotkanie z poetą Adamem Ziemianinem, Turniej Mölkky oraz koncerty. Na scenie pojawili się Kuba Blokesz, Sviatyj, zespoły Żmije, Joryj Kłoc.

Dziękujemy wszystkim zaangażowanym w organizację tego wydarzenia: Urzędowi Miasta Rzeszów i Panu Prezydentowi Tadeuszowi Ferencowi, Polskiemu Radiu Rzeszów i Prezesowi Przemysławowi Tejkowskiemu, Estradzie Rzeszowskiej, Hotelowi Grand i Bristol, Restauracji Patio i Folk.

Patroni medialnym wydarzenia to Polskie Radio Rzeszów, TVP3 Rzeszów, Kurier Rzeszowski, Nowiny, Nowiny24, PROT.